Școala de vară „Sf. Gheorghe Pelerinul”, la Parohia Horia

09 Septembrie 2021

Marți, 7 septembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc în Parohia Horia, Protopopiatul Roman, premierea participanților la Școala de vară „Sfântul Gheorghe Pelerinul”.

Școala de vară „Sfântul Gheorghe Pelerinul”, organizată de Parohia Horia în perioada 11 iulie – 7 septembrie, a îmbinat plăcerea participării cu dezvoltarea creativității pentru cei 60 de beneficiari din parohie, care au fost implicați în cadrul atelierelor de creativitate și îndemânare, de literatură și de activități sportive, fiind coordonați de 10 voluntari desemnați de preotul paroh Gheorghiță Smerea. Roadele activității din cadrul palierului "creativitate și îndemânare" au fost expuse în biserică de-a lungul întregii perioade a școlii de vară și prezente în cadrul unei licitații, iar suma rezultată a fost folosită la achiziționarea a 10 tablete pentru copii aflați în dificultate, din Republica  Moldova!

Marți, 7 septembrie, după oficierea vecerniei hramului capelei cimitirului acestei parohii, în prezența tinerilor, a voluntarilor, a preoților și a părintelui protopop Dan Alexandru Antoce, a fost organizată premierea participanților la școala de vară. Cu acest prilej, au fost acordate diplome și premii pentru dibăcia artistică de care au dat dovadă cei 60 de participanți în realizarea picturilor deosebit de frumoase, 12 ghiozdane echipate pentru începerea anului școlar, dar și 10 tablete pentru dezvoltarea profesională a unor copii din comunitatea Batir, raionul Cahul, Republica Moldova, care au fost implicați în proiectul școlii de vară, în contextul Anului omagial al românilor din afara României.

În tot ceea ce am împlinit s-a urmărit o îmbinare a proiectului Școla de vară „Sfântul Gheorghe Pelerinul” cu proiectul catehetic participant la Concursul Catehetic Național „Biserica familia românilor de pretutindeni”. Mulțumim Bunului Dumnezeu și Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru momentele înfăptuite,  ce ne vor da posibilitatea să spunem, după trecerea timpului, că avem ceva amintiri de la hramul capelei de la cimitir 2021! Amintirile vor fi prezente mereu în memoria voluntarilor ce s-au implicat în acest proiect și cărora, pe lângă diploma acordată, le mulțumim din suflet! Multumim din suflet colegilor mei slujitori pr. Hrestic și pr. Nicoară pentru că îmi sunt alături, precum și tuturor celor ce s-au implicat pentru a ne bucura cum se cuvine de un astfel hram!, a spus părintele paroh Smerea Gheorghiță.

Acest proiect face parte din seria activităților pe care această parohie le desfășoară anual spre folosul tinerilor care participă la programul liturgic și la activitățile culturale parohiale.