Școala de Vară „Prietenia flacăra vie a sufletului”

26 August 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 19 – 23 august 2019, la Parohiile „Izvorul Tămăduirii” Dărmănești și „Sfântul Prooroc Ilie” Ciobănuș-Straja s-a desfășurat a III-a ediție a Școlii de vară „Prietenia flacăra vie a sufletului”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 19 – 23 august 2019, la Parohiile Izvorul Tămăduirii- Dărmănești (Pr. Alixandrescu Toader, Pr. Alixandrescu Iustin) și Sfântul Proroc Ilie Ciobănuș-Straja (Pr. Corneliu Gorbănescu) s-a desfășurat a III-a ediție a Școlii de vară „Prietenia flacăra vie a sufletului”.

Deschiderea oficială a avut loc la Parohia Izvorul Tămăduirii unde s-a oficiat slujba de Te Deum la care au participat preoții organizatori, cadre didactice și aproximativ 60 de copii de la școlile din zonă

Pe parcursul desfășurării Școlii de vară s-au organizat mai multe activități: atelier de pictură, jocuri interactive, ateliere de lucru manual, expoziție și prezentare de modă cu materiale reciclabile, dansuri populare și ateliere de confecționat măști tradiționale.

Activitățile s-au încheiat la Parohia Ciobănuș Straja unde copiii au participat la o lecție de religie și istorie locală, iar la final au împărtășit impresiile frumoase în cadrul unei mese festive unde au fost surprinși cu un cuptor de plăcinte tradiționale moldovenești