Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 20 - 26 iulie în Parohia „Sfântul Dimitrie” Fulgeriș, Protopopiatul Sascut s-au desfășurat cursurile Școlii de Vară ”Sfântul Dimitrie”, organizate în parteneriat cu Mănăstirea Pogleț, Şcoala Gimnazială Pînceşti și Școala Gimnazială Letea Veche.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 20 - 26 iulie, în Parohia „Sfântul Dimitrie” Fulgeriș, Protopopiatul Sascut s-au desfășurat cursurile Școlii de Vară ”Sfântul Dimitrie”, organizate în parteneriat cu Mănăstirea Pogleț, Şcoala Gimnazială Pînceşti și Școala Gimnazială Letea Veche. Cursurile s-au desfășurat sub îndrumarea preotului paroh Radu Marian Gabriel care a fost sprijinit de profesorii: Radu Mihaela, Tăbăcelea Mihaela, Neicu Andrei Silviu, Hîrdea Mihail și Buzduga Cristian. ”Activitățile au avut drept scop ca grupul de copii să îşi formeze capacitatea de a accepta şi valorifica diferenţele, de a accepta relativismul valoric cultural, să conştientizeze propriile stereotipuri şi prejudecăţi şi să le poată identifica atunci când acestea se manifestă, să îşi dezvolte abilitatea de comunicare şi relaţionare cu cei care aparţin unor culturi diferite, să respecte diversitatea culturală şi etnică sub îndrumarea bisericii și a școlii”, a precizat preotul Radu Marian Gabriel. Beneficiarii acestui proiect au fost copiii cu vârste cuprinse între 6 si 15 ani din satele Fulgeriş şi Chilia Benei, mulţi dintre ei fiind copii defavorizaţi, provenind din medii familiale dezorganizate.
Activitățile s-au desfășurat în curtea casei parohiale și la biserică, ele constând în ateliere de pictură, realizarea de tablouri prin tehnica decoupage, întreceri sportive, jocuri interactive de creaţie şi interpretare, compuneri tematice, încheindu-se cu mărturisirea şi împărtăşirea copiilor în cadrul Sfintei Liturghii. Din purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, a preotului paroh şi a maicii Luciana, stareţa mănăstirii Pogleţ, copiii au primit în fiecare zi daruri, iar la final, diplome și cărți. ”Rezultatul proiectului a fost neaşteptat de bun, copiii şi părinţii răspunzând pozitiv chemării Bisericii, ceea ce ne încurajează ca pe viitor să continuăm. A fost o bucurie pentru copii şi ne dorim ca experienţa acumulată să le fie de un real folos pentru sporirea lor duhovnicească şi educaţională”, a conchis preotul paroh Radu Marian Gabriel.