Şcoala de vară în Parohia Solonț

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia Solonț, Protopopiatul Moinești, au debutat cursurile școlii de vară.

Sâmbătă, 16 iulie 2022, la Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Solonț a început cea de a doua ediție a Şcolii de vară „Din pridvorul Cerului în mijlocul naturii – Cu ochii pe natură!” .

Organizatorii acestui proiect educațional, Pr. Matei Victor și Pr. Moței Constantin Marius, de la Parohia Solonț, împreună cu domnul prof. Dudău Costel, directorul Școlii Gimnaziale Solonț, și cu domnul prof. Chira Nicolae, directorul Școlii Gimnaziale Măgirești, au conceput un plan de activităţi pe diferite domenii, de la educaţie religioasă, la educaţie pentru sănătate, arte, educaţie socio-culturală, sportivă, de autocunoaştere şi dezvoltare emoţională.

Școala de vară se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, iar toate activitățile se vor desfășura pe grupe formate pe categorii de vârste, 7-10 ani şi 10-14 ani, și după nivelul lor de dezvoltare fizică şi intelectuală.

Ediția din anul acesta se va desfășura în fiecare sâmbătă, începând cu ora 17.00, pe tot parcursul vacanței școlare.

Pr. Cristian-Ioan Balaban