Școală de vară în Parohia „Sf. Gheorghe” Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, în perioada 24 - 28 iulie, Parohia „Sf. Gheorghe” din Moinești a organizat Școala de vară "Episcop Dionisie Climescu - întemeietorul școlii moineștene." 

 

Pe parcursul celor cinci zile, 130 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, au cântat, s-au jucat și au participat la ateliere de ceramică, împletituri din nuiele, pirogravură, engleză, arts & crafts, pictură, educație rutieră, excursii și drumeții, dar și la activități sportive de înviorare, fotbal sau dans. 

Atelierele s-au desfășurat zilnic între orele 7.30-15.00, în acest interval de timp copiii primind și gustări, fructe, dar și masa de prânz.

Fiecare zi a debutat cu Sfânta Liturghie, unde copiii, după ce s-au spovedit, s-au împărtășit cu Sfintele și Preacuratele Taine ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos. 

Activitățile au fost desfășurate sub coordonarea pr. Paroh Nistor Dragoș și cu implicarea școlii George Enescu, prin director Alina Pistol, prof. Ilas Mariana, prof. Mocanasu Anca, prof.Gherasim Narcisa, dar și a Serviciului Rutier Bacău, prin agent șef principal de poliție Bujor George, a artistului ceramist Roca Felicia, Lucaci Iuliana - meșter popular, dar și a părinților slujitori Sardenie Stefan și Timari Florin.

În ultima zi a proiectului, părintele paroh Nistor Dragoș, împreună cu preoții slujitori, au mulțumit și au felicitat pe toți cei implicați în buna desfășurare a acestei școli de vară, aducând alese mulțumiri Înaltpreasfințitului Ioachim pentru arhiereasca binecuvântare, părintelui protopop Costel Mareș pentru susținere, dar și Partenerilor U.A.T  Moinești, reprezentată de dl primar Valentin Vieru, și Școlii George Enescu.