Școală de vară în Parohia Răcăciuni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopului Romanului și Bacăului, și prin implicarea preotului paroh Sebastian Andronic și a preotului coslujitor Florin Mocanu, în perioada 04-08 septembrie 2023, în Parohia Răcăciuni din Protopopiatul Sascut s-a desfășurat o nouă ediție a programului Școala de vară. La această activitate a participat un număr de 43 de copii. 

Activitatea a debutat luni, 04 septembrie cu săvârșirea Sfintei Liturghii, iar la finalul slujbei, părintele Florin Mocanu le-a prezentat copiilor semnificația și importanța veșmintelor preoțești. 

În cea dea doua zi, copiii au aflat cum se fabrică clopotele ce sunt așezate în locașurile sfinte și despre semnificația acestora, din vizionarea unui scurt documentar. 

Miercuri, părintele Florin le-a prezentat și explicat copiilor Sfânta Proscomidie, apoi aceștia au relizat bannerul ediției din acest an. 

Ziua de joi a fost rezervată unei plimbări în natură. 

Vineri, 08 septembrie, zi de mare sărbătoare închinată nașterii Maicii Domnului, tinerii au participat la Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei, părintele Sebastian Andronic a oferit participanților diplome. 

În fiecare zi copiii au primit câte o masă caldă prin implicarea familiei Afloarei Dan și Ioana. Activitatea s-a încheiat cu speranța revederii și în anul următor. (Pr. Mocanu Florin)