Școala de vară în Parohia Cetățuia

În perioada 24 – 26 iulie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, s-a desfăşurat prima ediție a Şcolii de Vară „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” în Parohia Cetățuia, din Protopopiatul Moinești.

Proiectul a fost coordonat de părintele paroh Iscu Niagu Andrei, în parteneriat cu Primăria Strugari. Au beneficiat de acesta 32 de copii, cu vârste între 7 si 16 ani, din satele Cetățuia și Răchitișu, îndrumaţi de doamnele profesoare de la Școala din Răchitișu, Ronțu Cătălina și Rusei Gabriela, și mediatorul Gurgu Adrian de la Școala din Strugari, ajutați și de 8 tineri voluntari, elevi și studenți, din cele două localități.

Activitățile s-au desfășurat la Școala din Răchitișu, în intervalul orar 8ºº – 14ºº. Transportul copiilor din satul Cetățuia până la Școala din Răchitișu, pe o distanță de 8 km, a fost asigurat cu microbuzul școlar, pus la dispoziție de Primăria Strugari.

În fiecare zi, programul începea cu rugăciunea de dimineață. Apoi urmau activități de quilling, ghemul cunoașterii între copii, cursuri privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, cursuri de pictură, jocurile copilăriei, vizionarea de film animat.

Pe parcursul celor 3 zile, copiilor li s-au oferit și câte o gustare, constând în fructe, cornuri cu gem și plăcinte cu brânză.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru aceste zile minunate, petrecute în mijlocul copiilor din parohia noastră. Copiii au fost foarte încântați și fericiți, și și-au manifestat dorința de a mai avea și alte întâlniri de acest gen”, a declarat părintele paroh Iscu Niagu Andrei. (Cristian Balaban)