Școală de vară în Parohia Bărcu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, în perioada 8-14 august 2022, în Parohia Bărcu din Protopopiatul Roman a avut loc a IV-a ediție a Școlii de vară dedicată Anului omagial al rugăciunii, la care au participat un număr de 50 de copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, sub directa organizare și coordonare a preotului paroh Macovei Mihai.

Programul școlii de vară a debutat luni, 8 august, cu programul catehetic ,,Despre rugăciune”, unde tinerii și copiii participanți au învățat tainele vorbirii cu Dumnezeu.  În partea a doua a zilei a fost realizat un proiect artistic intitulat ,,Un gând frumos către Dumnezeu”. Copiii au lucrat pe grupe, dezvoltând astfel abilități de comunicare și lucru în echipă. La sfârșitul zilei a avut loc diseminarea proiectului, iar concluzia a fost că Dumnezeu este întotdeauna în mijlocul copiilor.

Marți, 9 august 2022, a avut loc proiecția filmului ,,Luca”, care le-a oferit o atmosferă de prietenie, sinceritate și încredere față de Dumnezeu, de sine și față de ceilalți.

Miercuri a fost implementat proiectul eparhial ,,Cateheze în parohii” , ediția a VIII-a, după care s-au desfășurat repetiții pentru Prohodul Maicii Domnului. La sfârșit, toți copiii s-au spovedit, pregătindu-se astfel pentru Taina Sfintei Împărtășanii.

Joi, în cea de-a patra zi, a fost organizată o drumeție către „vârful Cetățuia”, din comuna Români, județul Neamț (sit arheologic din Epoca bronzului), unde copiii au avut parte de jocuri de cunoaștere și de comunicare. La întoarcere au servit masa de prânz în „curtea bunicilor”, oameni cu suflet, implicați în activitățile parohiei.

Duminică, 14 august, copiii au participat la Sfânta Liturghie și au primit Sfintele Taine, iar după amiază au participat la Vecernia și Prohodul Maicii Domnului.

Școala de vară s-a încheiat cu o rugăciune de mulțumire pentru toți tinerii și copiii care au participat la activități, dimpreună cu bunicii și părinții lor și toți cei care s-au implicat,  ca de fiecare dată, ca buni colaboratori în organizarea unor astfel de activități.