Școală de Vară la Parohia Boiştea I din oraşul Dărmăneşti

01 August 2017

La iniţiativa părintelui paroh Daniel Prepeliţă şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Parohia Boiştea I din oraşul Dărmăneşti, judeţul Bacău, Protopopiatul Moinești, a debutat în data de 31 iulie 2017 Şcoala de Vară sub egida „Înger de Pace".

Ajunsă la cea de-a doua ediţie, Şcoala de Vară „Înger de Pace" devine tradiţie în Parohia Boiştea I, iar anul acesta activitățile s-au derulat pe parcursul a trei zile, reunind peste 50 de copii de toate vârstele. Prima zi a școlii de vară a debutat cu o slujbă de Te-Deum, oficiată de părintele Daniel Prepeliţă, care s-a rugat şi pentru luminarea minţii copiilor, pentru sănătatea şi ajutorul lor la învăţătură.

Ediţia din acest an îmbină activităţile academice cu cele ludice, astfel că pe lângă jocuri, copiii vor pleca acasă şi cu noi cunoştinţe. Astfel, în prima zi, după Te-Deum, doamna profesor Irina Arcomiţă de la Liceul Tehnologic Dărmăneşti le-a ţinut copiilor un mic curs de limba română, iar la final copiii au urmărit secvenţe din câteva filme inspirate din opere literare de renume.

Cea de-a doua zi, marţi, 1 august, a debutat cu Sfânta Liturghie şi a continuat cu o prezentare susţinută de un reprezentant al Poliţiei Oraşului Dărmăneşti, ce le-a prezentat copiilor sfaturi utile cu privire la protecţia lor, precum şi la rolul civic pe care trebuie să îl aibă în societate. Ziua a continuat cu jocuri de şah, puzzle, remy etc, precum şi ateliere de pictură şi desen. Copiii vor participa la cursuri de limbă engleză şi franceză, susţinute de domnul profesor Mihai Pircu de la Liceul Dărmăneşti.

Programul cultural-catehetic tip Şcoala de Vară se va încheia miercuri, 2.08.2017, cu o slujbă de mulţumire şi cu premierea tuturor copiilor participanţi, precum şi a colaboratorilor.