Școală de vară la Asociația “Sfânta Anastasia Romana”

30 August 2021

În săptămâna 23-27 august, Asociația “Sfânta Anastasia Romana”, alături de Parohia “Sfântul Ioan” din Târgu Ocna, a organizat Școala de vară “Stropi de fericire”, eveniment ce se află la a șasea ediție. 

Acest eveniment, desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a adunat împreună 50 de copii și 20 de tineri voluntari din comunitatea orașului stațiune. 

Având experiența anilor anteriori, au fost organizate activități diverse și focusate pe nevoile tinerilor, atât ale voluntarilor, cât și ale copiilor participanți. 

Prima zi a fost dedicat[ atelierelor de creație în care participanții au avut ocazia să-și facă diverse suveniruri. Fiind o zi de cunoaștere reciprocă au fost organizate multe jocuri și activități în echipă gândite de așa manieră încât participanții să se familiarizeze unii cu alții. 

Ziua a doua a fost o ocazie bună ca cei mici să primească o lecție de  educație rutieră. O echipă a poliției rutiere, precum și una de la poliția de proximitate, au venit în curtea Centrului „Anastasia” unde au avut loc activitățile acestei săptămâni și au stat de vorbă cu copiii, le-au explicat semnele de circulație și regulile pentru pietoni, dar și pentru autoturisme, le-a arătat cum funcționează echipamentul din dotare, alcooltestul și dotările autoturismului din dotare. 

Tot în această zi, participanții au primit lecții de educație financiară. Ei au creat obiecte personalizate pe care mai apoi le-au valorificat în oraș alături de voluntarii desemnați la fiecare echipă și au reușit împreună să strângă într-o oră peste 1000 de lei. Banii strânși de ei au fost în ziua următoare cheltuiți împreună, la o pizza și un suc, într-un restaurant din oraș. 

Miercuri, copiii au vizitat primăria și aparatul de specialitate al domnului primar. Ei au fost bine primiți de edilul orașului în sala de ședințe și au fost decorați cu Ordinul “Primar pentru o zi”. 

Ziua de joi le-a adus multă bucurie tuturor celor care au participat la școala de vară de anul acesta. A fost gândită o excursie și o zi la fermă, una care are în componență un centru de echitație în localitatea Ștefan cel Mare. Aici, toți copiii au putut beneficia de lecții de echitație, precum și de cunoașterea tuturor utilajelor, animăluțelor și lucrurilor necesare unui centru de echitație. Bineînțeles că vizita s-a terminat printr-un ospăț tradițional pentru musafiri, organizat de gazdele primitoare. 

Ultima zi a școlii de vară “Stropi de fericire” a fost plină de jocuri, zâmbete, armonie, precum și de festivitatea de premiere a tuturor participanților și a celor care au sprijinit acest eveniment. 

Fiecare zi a fost una de bucurie, începând cu rugăciunea care a adunat împreună glasurile tuturor copiilor și continuând cu jocurile sau activitățile ce au antrenat toți participanții. 

(Pr Silviu Butucaru - Președinte Asociația “Sfânta Anastasia Romana”)