Școală de vară implementată la Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Târgu Ocna

28 August 2020

În perioada 24-28 august 2020, Asociația „Sfânta Anastasia Romana a desfășurat cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim în comunitatea orașului-Stațiune Târgu Ocna, proiectul catehetic tip Școala de vară „Împreună facem bine”. Ediția de anul acesta a școlii de vară a fost una desfășurată sub restricțiile impuse de epidemia de coronavirus. Însă toate activitățile au fost gândite cu respectarea normelor epidemiologice și de protecție impuse de autoritățile în vigoare. La festivitatea de premiere, din ultima zi, a fost prezent părintele Daniel Marari, inspector eparhial la biroul de catehizare și tineret din cadrul sectorului cultural al Administrației eparhiale.

Timp de o săptămână, 25 de copii au participat astfel la activitățile Școlii de vară, iar literele acronimului COVID (Curățenie, Organizare, Valoare, Iubire, Dăruire) au reprezentat tema fiecărei zile.

Luni a fost ziua dedicată CURĂȚENIEI, în care copiii au învățat cum să se protejeze de virus, cum să fie mereu curați și să folosească masca de protecție, mănușile, dar și produsele de dezinfecție.

Ziua de marți a fost guvernată de ORGANIZARE. În excursia cu trenul de care s-au bucurat cei mici, au avut prilejul să învețe cum să fie organizați, punctuali și ordonați.

VALOARE a fost tema zilei de miercuri, când participanții, copii și voluntari au primit educație financiară și au învățat cum să câștige bani, valorificând creațiile proprii, dar și cum să îi cheltuie eficient.

Iubirea a fost învățată joi, în excursia la mănăstiri nemțene, dar și la casa memorială de la Tescani a lui George Enescu. Copiii au învățat mai întâi despre iubirea lui Dumnezeu pentru noi, dar și a oamenilor unii către alții. Ultima zi din școala de vară a fost cea a DĂRUIRII, micuții școlari creând suveniruri și dăruindu-și-le unii altora.

La festivitatea de premiere, din ultima zi, participanții au primit diplome pentru implicarea și prezența la aceste activități, atât copiii, cât și voluntarii sau profesorii coordonatori. S-a cântat imnul școlii de vară și au participat reprezentanți ai Protoieriei Onești și ai Centrului eparhial, în persoana Părintelui Andrei Turcu (Protoieria Onești) și a părintelui Daniel Marari (inspector eparhial - Biroul de catehizare și activități cu tineretul).

Săptămâna școlii de vară s-a încheiat la piscina din Parcul Măgura, unde participanții s-au bucurat de soare și de apa caldă din bazine.

Pr Silviu Butucaru (Președinte – Asociația „Sfânta Anastasia Romana”)