Școala de vară „Hristos bucuria copiilor”, în Parohia Bozienii de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 27 iunie-10 iulie, în parohia Bozienii de Jos, Protopopiatul Roman, s-a desfășurat activitatea educațional-catehetică "Școala de vară - Hristos bucuria copiilor". 

Proiectul s-a adresat copiilor de toate vârstele, din parohie, zilnic participând la activități intre 40 și 60 de copii.

Programul zilnic a debutat cu rugăciunile începătoare rostite în biserica parohială, urmate de o oră de cateheză despre viețile sfinților. Ulterior a fost realizat un atelier de artă plastică în cadrul căruia cei mici au realizat câte un desen cu sfântul zilei.
Atelierele au fost asigurate cu sprijinul mai multor instituții precum Școala Gimnazială Bozieni, Biblioteca Comunală Bozieni, Școala Gimnazială Poienari, Cabinetul individual de psihologie Cristina Botez, Primăria Bozieni, Primăria Poienari, Ocolul Silvic Roman și nu în ultimul rând  Primăria Roman.

Pe tot parcursul perioadei de desfășurate au fost realizate mai multe ateliere tematice. Temele abordate au avut scopul de a dezvolta inteligența emoțională a copiilor și totodată de a contura capacitatea de adaptare la provocările sociale actuale, prin discuții libere și exemple din Sfânta Scriptură, precum și dobândirea de noi aptitudini sportive. 
Cele două săptămâni au culminat cu întâlnirea copiilor din Bozieni cu cei din Poienari, participând cu toții la diverse activități educative și competiții sportive.

Finalul scolii de vară s-a desfășurat în ștrandul municipal Roman, urmat de o vizită la pepiniera Ocolului Silvic Roman de la Bașta.
La final, copiii au participat la o tombolă cu premii, primind diplome de participare, câte o ramă foto confecționată în cadrul proiectului și câte o carte de rugăciuni. 

Părintele Paroh Apetrei Cristian a transmis mulțumiri tuturor colaboratorilor, partenerilor și voluntarilor  implicați în implementarea acestui proiect!