Școala de vară din Parohia Horia, la final

13 August 2015

Astăzi, 13 august, în Parohia Horia din Protopopiatul Roman, a avut loc încheierea cursurilor „Școlii de vară” începute în ziua de 23 iulie.

Astăzi, 13 august, în Parohia Horia din Protopopiatul Roman, a avut loc încheierea cursurilor „Școlii de vară” începute în ziua de 23 iulie. Astfel, în această zi a fost organizat un concurs de biciclete la care au participat numeroși copii din parohie. Concursul, desfășurat pe traseul ce a inclus străzile din apropierea bisericii, a fost împărțit pe două secțiuni, băieți și fete, și s-a organizat cu sprijinul autorităților locale și al câtorva familii ce au asigurat protecția participanților, dar și răsplătirea eforturilor concurenților cu diverse premii. La acestea s-au adăugat, pentru locurile fruntașe, diplome și medalii.

La final, copiii și-au exprimat cu emoție impresiile și trăirile pe care le-au avut de-a lungul perioadei petrecute împreună în spațiul oferit de biserică, manifestându-și dorința de a fi prezenți și în edițiile următoare.

„Prin acest gen de activități continuăm să ne urmărim atingerea obiectivelor propuse la începutul „Școlii de vară” și anume apropierea copiilor de mediul ecleziastic, dezvoltarea spiritului de competitivitate și nu în ultimul rând interrelaționarea dintre copiii aceleiași comunități”, a declarat preotul paroh Smerea Gheorghe.