Şcoala de Vară „Credință, talent, recunoștință” la Parohia Agăş din Protopopiatul Moineşti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul manifestărilor dedicate Anului Omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, Parohia Agăș a organizat cea de-a  III-a ediție a Școlii de VarăCredință, talent, recunoștință” sub coordonarea preotului paroh Gheorghe Pașcu în colaborare cu Școala Gimnazială Agăș. Au participat un număr de 80 de copii, mulți cu probleme sociale, cursurile desfășurându-se pe parcursul lunilor iulie și august in fiecare zi de luni,între orele 10-14.

Ziua debuta cu rugăciunile începătoare şi o mică meditație religioasă, după care urma activitatea propriu-zisă. Părintele Pașcu Gheorghe a avut colaboratori şi voluntari pe doamna director al Școlii Agăș Violeta Papară, doamna profesor de desen Pietroiu Angelica, doamna educatoar Mariana Craciun, doamna bibliotecar Mioara Pădureanu, domnul profesor de geografie Petraru Doru Mureș, domnul pictor bisericesc Ionel Pașcu, doamna Puiu Elena, doamna Ardeleanu Natalia, doamna Fivi Pascu, Merlușcă Dumitru, Ionuț Pașcu absolvent al liceului de artă Nicolae Tonița din București și mulți alții.

În perioada 5-8 august am avut bucuria de a avea în mijlocul copiilor pe doamna Lăcrămioara Boz, profesor, artist ceramist din Iași, când copiii au aflat „povestea lutului”, participând la atelierul de ceramică şi olărit. Doamna profesor Lăcrămioara Boz  a  prezentat copiilor și noțiunile de bază ale conduitei preventive intr-o situatie de urgență.

Atelierul de pictură pe sticlă a fost coordonat de doamna profesor Pietroiu Angelica și de pictorul bisericesc Ionel Pașcu iar cel de țesătorie de doamna Ardeleanu Natalia. Pe lângă acestea au existat ateliere de gătit (artă culinară), pirogravură, traforaj, croitorie  și inițiere în bătutul de toacă. N-au lipsit nici programele de sport și divertisment: șah, atletism, ciclism, fotbal etc. Participanților li s-a oferit o masă caldă la prânz și o gustare de fructe și dulciuri, iar la sfârșit o diplomă de participare și diferite daruri.

La sfârșitul acestor activități în cadrul taberei de vară „Credință, talent, recunoștința” preotul Gheorghe Pașcu a făcut o rugăciune de mulțumire către Bunul Dumnezeu, de la Care vine „toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus”, mulțumindu-le participanților și voluntarilor, îndemnându-i pe toți să-și păstreze deapta credință și să trăiască conform acesteia, să-și dezvolte aptitudinile şi talentul, fiind recunoscători înaintașilor și făuritorilor Marii Uniri.