Schitul “Sfântul Alexie” din Protoieria Sascut și-a sărbătorit ocrotitorul

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri, 17 martie, Schitul “Sfântul Alexie” din Poiana lui Dumnezeu a îmbrăcat veșmânt de sărbătoare cu ocazia hramului.

Astfel, în prima parte a acestei zile a fost oficiată Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite de către un numeros sobor de preoți, sub protia părintelui protoiereu Alexandru Grigoraș.

În cuvântul de învățătură de la final, părintele protopop a transmis credincioșilor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, vorbindu-le totodată despre viețuirea sfântă a Cuviosului Alexie:

“Mântuitorul Hristos este în mijlocul nostru atâta timp cât noi păzim toate câte El ne-a poruncit. Adam atât timp cât a stat în ascultare de Dumnezeu, a fost om al lui Dumnezeu. Mântuitorul Hristos, stând în ascultarea Tatălui și împlinind toată voia Tatălui, este Arhetipul pe care noi îl avem, a ceea ce suntem chemați să ajungem, anume, să devenim din nou fii ai lui Dumnezeu după Har. Aceasta este prima învățătură pe care și Sfântul Alexie ne-o arată. Dacă vrem să ajungem înapoi la starea cea dintâi, trebuie să ne străduim să ajungem în ascultarea lui Dumnezeu. Cuviosul Alexie este pildă de viețuire mai ales pentru monahi și preoți, pentru cei care și-au asumat purtarea hainei slujirii lui Dumnezeu în viața aceasta și nu numai, ci pentru tot creștinul care este dator să slujească întreaga viață Creatorului său”.

După cuvântul de învățătură, starețul schitului din Poiana lui Dumnezeu, părintele protosinghel Alexie Lazăr, a mulțumit Chiriarhului pentru toată dragostea și binecuvântarea pe care o arată față de acest sfânt lăcaș, preoților prezenți și credincioșilor care, din toate colțurile țării, vin mereu în aceste locuri pentru a înălța rugăciuni lui Dumnezeu.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru