Preoții din Protopopiatul Roman s-au rugat alături de închinătorii sfântului locaș la slujba Vecerniei.
În curtea locașului de cult a cărui zidire a fost finalizată în 1952, un număr mare de credincioși s-a alăturat în rugăciune, la invitația celor doi sacerdoți ai sfântului lăcaș, pr. Gheorghe Paleu și pr. Cătălin Adrian Bibiruș, pentru a petrece într-o vibrație duhovnicească ajunul sărbătorii Sf. Împărați Constantin și Elena. Importanța celor doi sfinți în conștiința poporului roman este una relevantă, din moment ce un număr de aproape 1800 000 de persoane sunt purtătoare ale numelor celor doi sfinți validați de tradiția bisericii a fi vrednici „întocmai cu apostolii”. Acest titlu este conferit în evlavia populară datorită marilor realizări din activitatea acestora, ce au slujit Bisericii dreptmăritoare: bătălia de la Podul Vulturului (306), Edictul de la Milan (313), mutarea capitalei la Constantinopol (324), Sinodul I Ecumenic de la Niceea (325), dar și permanenta susținere acordată dezvoltării instituționale a Bisericii. În urbea mușatină, cultul sfinților s-a dezvoltat în jurul bisericii închinate lor, sfințită, succesiv, în 1952 (de episcopul Teofil Herineanu), în 2002 (în timpul păstoririi Înaltpreasfințitului Eftimie Luca), și în 2016 (de Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului), de fiecare data în urma unor eforturi ctitoricești remarcabile din partea slujitorilor și a comunității acestei biserici.
Protia acestei slujbe a revenit părintelui protopop Dan Alexandru Antoce. În cuvântul de învățătură de la finalul slujbei de seară, părintele a insistat pe modelul de educație familială creștină pe care l-au dat pildă sfinții sărbătoriți, într-un moment în care societatea contemporană are nevoie de astfel de pilde de bună practică în educarea creștinilor de mâine. Totodată, părintele protoiereu a apreciat realizările acestei comunități parohiale, mulțumind pentru găzduirea conferinței preoțești din 12 mai, asigurată de cei doi preoți ai sfântului locaș. Totodată, a fost apreciată prezența domnului primar prof. Dan Laurențiu Leoreanu la eveniment, hramul acestei biserici reprezentând, an de an, un punct de referință al manifestării Zilele Municipiului Roman.
În încheiere, părintele paroh Gheorghe Paleu a mulțumit în numele comunității parohiale Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântare, și părintelui protopop pentru cuvântul de învățătură și aprecierile aduse, de care s-au bucurat toți creștinii romașcani adunați în rugăciune pentru cinstirea sfinților prăznuiți.
Pr. Amărinii Ionuț Alexandru