Rugăciune spre binecuvântarea darului primit de Spitalul Municipal Onești

23 Ianuarie 2018

La Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești s-a rostit o rugăciune spre binecuvântarea celor ce vor folosi aparatul “Sinoptophore YZ23B”, cel de-al treilea dar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului făcut beneficiarilor acestei instituții, prin Protoieria Onești.

În ziua de 23 ianuarie 2018, la secția de Oftalmologie a Spitalului Municipal Onești, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului, părintele inspector eparhial Ilarion Mâță și părintele protopop Ioan Bârgăoanu împreună cu preoți din Protoieria Onești, în prezența domnului primar Ing. Nicolae Gnatiuc și a cadrelor medicale, au rostit o rugăciune pentru ajutorul și vindecarea bolnavilor ce vor beneficia de tratament folosind aparatul “Sinoptophore YZ23B”.
Cu acest prilej, părintele protopop a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor din Protoieria Onești care au susținut acest demers caritabil și și-a exprimat speranța ca, prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, astfel de daruri de suflet pentru bolnavii din spitalul oneștean să se înmulțească.
Domnul Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului, a apreciat activitatea filantropică a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, menționând că cele două instituții, Primăria Onești și Biserica, conlucrează și se ajută reciproc, iar această conlucrare s-a concretizat în multe lucruri folositoare întregii comunități.
Managerul spitalului, Doamna Dr. Mihaela Secară, a mulțumit pentru darul făcut așezământului spitalicesc, menționând că este de un real folos pentru pacienții secției de Oftalmologie și este o binecuvântare, pentru faptul că un asemenea aparat este unic în județul Bacău, cel mai apropiat centru unde bolnavii pot beneficia de un asemenea tratament aflându-se în Iași. „Este un gest foarte important pentru noi, întrucât Spitalul din Onești nu a avut niciodată un astfel de dispozitiv, iar adresabilitatea este foarte mare, îndeosebi în rândul tinerei generații. Mulțumim Înaltpreasfinției Sale, preoților și tuturor celor care au fost alături de noi pentru a avea acest aparat în spitalul nostru!”
Mai multe detalii tehnice despre aparatul medical au fost oferite de Doamna Gabriela Carmen Dichiu, doctor primar oftalmolog: „Ne bucurăm să avem în spitalul nostru un asemenea aparat, care deși pare o jucărie, este foarte complex, în interiorul lui conținând tehnologie de ultimă generație. Aparatul se adresează unei game variate de afecțiuni și asistentul medical care deja operează pe el va fi trimis la Iași pentru perfecționare, dorindu-ne să utilizăm această tehnologie nu doar pentru copii, ci și pentru persoanele adulte”. Dispozitivul medical a fost deja instalat și este pregătit pentru tratarea pacienților.

(Preot Alexandru Pânzaru)