Rugăciune și binecuvântare pentru tinerii Centrului de servicii sociale „Alexandra”, din Onești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în contextul proclamării anului 2024 drept „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, vineri, 5 aprilie, tinerii instituționalizați în Centrul de servicii sociale „Alexandra” din Onești au fost vizitați de preoți din cadrul Protoieriei Onești. 

Astfel, dis-de-dimineață, angajații centrului, vechi colaboratori ai Protoieriei, l-au primit cu toată deschiderea pe părintele Andrei Turcu, care i-a împărtășit pe copiii cu dizabilități. Totodată, părintele a ținut un cuvânt de încurajare și îndemn la împlinirea Cuvântului evanghelic, amintind personalului că reprezintă mâinile întinse prin care lucrează Hristos pentru binele persoanelor cu deficiențe, care depind de ajutorul semenilor lor.  

În același timp, alți tineri beneficiari ai centrului, ce se pot deplasa, înainte de a merge la școală, au poposit în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din Onești, unde au fost întâmpinați de părintele protoiereu, Nicolae Zaharia. Acesta le-a vorbit despre post și despre importanța lui în viața oamenilor, precum și despre marele praznic al Învierii Mântuitorului Hristos, iar ulterior i-a spovedit și împărtășit cu Sfintele Taine. 

(Pr. Florin Robert Blănaru)