Rezultate foarte bune la Concursul Național „Abordări transcurriculare în nursing” obținute de elevii de învățământ postliceal de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman

La faza națională din 8 iunie de la Cluj-Napoca au participat laureații fazelor județene întreaga țară, după tiparele unei veritabile olimpiade școlare de nursing (asistență medicală generală). Reprezentantele instituției romașcane de învățământ seminarial au obținut două mențiuni.

În urma fazei județene, organizate pe data de 13 aprilie la liceul teologic romașcan, elevele Strugar Elena Lucia și Filip Marina Roxana de anul II și elevele Vieru Mihaela și Aenășoaei Beatrice de anul III învățământ postliceal s-au calificat la faza națională a concursului la care au participat în premieră elevi de învățământ postliceal înmatriculați la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman. Cadrele didactice care au coordonat pregătirea lor, d-na Diaconu Cristina Crenguța (profesor al elevelor de anul II) și d-na Toader Cristina Mihaela (profesor al elevelor de anul III), au pregătit cu mult sârg și cu responsabilitate reprezentantele liceului la faza națională de la Cluj-Napoca, în urma participării la concurs obținându-se rezultate meritorii, mențiune în cadrul concursului pentru anul II (obținută de d-na Strugar Elena Lucia) și mențiune în cadrul concursului pentru anul III (obținută de d-na Vieru Mihaela). Formă de învățământ terțiar non-universitar, școala postliceală sanitară din cadrul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” Roman școlarizează absolvenți de liceu la specializarea asistent medical generalist, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, începând cu anul școlar 2014-2015. Absolvenții acestei specializări vor avea posibilitatea de a profesa ca asistenti medicali calificați în instituțiile publice de sănătate, iar calificarea obținută în urma absolvirii cursurilor de trei ani e recunoscută și peste hotare. Instituirea acestei forme de învățământ în cadrul seminarului romașcan a vizat calificarea de personal pentru secțiile Spitalului „Precista Mare”, aflat într-un amplu proces de renovare și dotare coordonat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Costurile școlarizării sunt bugetate, cursurile nepresupunând achitarea de taxe de școlarizare. În fața acestui succes școlar care validează calitatea actului didactic realizat în vederea pregătirii asistenților medicali generaliști, comunitatea educațională a liceului teologic felicită laureații ce au participat la acest concurs școlar, precum și pe profesorii care i-au pregătit, și mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea acordată, și pentru permanenta grijă ca liceul purtător al numelui ierarhului Melchisedec Ștefănescu să fie locul unde se realizează un produs educațional de calitate.
Prof. Pr. Amărinii Ionuț Alexandru