Rezultate bune pentru seminariștii romașcani la fazele naționale ale olimpiadelor școlare

Participanții la olimpiadele de limbi clasice și de religie - seminarii și licee teologice care au reprezentat Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman au obținut o serie de distincții, între care se evidențiază două mențiuni la disciplina limba greacă veche.

Olimpiadele școlare de limbi clasice și de discipline teologice de specialitate au avut loc în perioada 24-28 aprilie la Brașov (religie - seminarii și licee teologice) și Timișoara (limbi clasice). O parte dintre olimpicii romașcani au participat la ambele probe, făcându-se buni exponenți ai unor virtuți sufletești precum stăruința, râvna și credința. Totodată, ascultând povețele dascălilor lor, elevii seminariști s-au întors cu mai multe satisfacții și validări ale muncii lor depuse pentru cunoașterea lui Dumnezeu Cuvântul, năzuință ce dă expresie chemării pe care un adolescent o simte atunci când hotărăște să urmeze calea cunoașterii lui Dumnezeu prin studiu și trăire încă din zorii vieții. 
Elevul Ciuberea Marian din clasa a X-a A a obținut Mențiune la proba de Limba greacă veche, medalia de argint oferită de Societatea de Studii Clasice, precum și Diploma de participare la Proba de Studiul biblic al Noului Testament. Elevul Negoț Răzvan Gabriel din clasa a IX-a A a obținut Mențiune la proba de Limba greacă veche, medalia de argint oferită de Societatea de Studii Clasice, și Diploma de participare le disciplina Studiul biblic al Vechiului Testament. Elevul Gherla Ioan din clasa a IX-a A a obținut medalia de bronz din partea Societății Studii clasice. Elevul Burcă Radu Dumitru din clasa a XI-a A a primit Diploma de participare la proba de Istoria Bisericii Ortodoxe Române, iar elevul Ghibilic Eduard Gabriel din clasa a XII-a A a primit Diploma de participare la proba de Dogmatică.
Comunitatea Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” Roman felicită tinerii participanți la aceste competiții școlare de anvergură pentru rezultatele muncii lor, profesorii ce au coordonat pregătirea lor, între care o evidențiem pe d-ra profesor de limbi clasice Stoica Anamaria Irina, precum și pe membrii familiilor acestor tineri exponențiali pentru liceul lor, cu nădejdea că aceste succese vor fi temelia unor caractere frumoase, pe care Biserica Drept măritoare să se rezeme în actul misionar pe care îl va realiza în slujba generației de mâine. Felicitări tuturor participanților la fazele naționale ale olimpiadelor școlare!
Pr. Amărinii Ionuț Alexandru