Resfințirea bisericii ”Sf. Arhangheli” din parohia Cucuieți

14 Noiembrie 2015

Astăzi, sâmbătă, 14 noiembrie 2015, în ziua pomenirii Sf. Ap. Filip şi a Sf. Ierarh Grigorie Palama, ÎPS Arhiepiscop Ioachim a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Cucuieți (comuna Solonț), unde a oficiat slujba de resfințire a bisericii "Sfinții Arhangheli" şi Sfânta Liturghie.

Astăzi, sâmbătă, 14 noiembrie 2015, în ziua pomenirii Sf. Ap. Filip şi a Sf. Ierarh Grigore Palama, ÎPS Arhiepiscop Ioachim a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Cucuieți (comuna Solonț), unde a oficiat slujba de resfințire a bisericii "Sfinții Arhangheli" şi Sfânta Liturghie. Așa cum este rânduiala tradițională românească, ierarhul a fost întâmpinat de dimineață cu pâine, sare şi flori de cei prezenți în număr mare la acest eveniment.

Prin efortul credincioșilor, sub coordonarea preotului paroh Irinel Cernat au fost derulate lucrări de consolidare şi restaurare a sfântului lăcaş, care au constat în reabilitarea exterioriului, refacerea picturii interioare, schimbarea acoperişului şi a tâmplăriei, confecționarea de noi strane şi mobilier.
După slujba de resfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie în cadrul căreia Înaltpreasfinția Sa a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Ionel Florin Timari pe seama Parohiei "Sfântul Dimitrie" (Băseşti), Protopopiatul Moineşti, şi pe tânărul diacon Ionuț Alin Ciobanu în treapta de preot pe seama Parohiei "Sf. Ap. Petru şi Pavel", Bucşeşti II, Protopopiatul Moineşti.
În cuvântul de învățătură, IPS Ioachim a felicitat pe toți cei care s-au implicat pentru a da frumusețe casei lui Dumnezeu, bisericii din comunitatea parohiei Cucuieți, continuând astfel tradiția şi strădaniile înaintaşilor care au ridicat acest lăcaş în anul 1936.