Recunoștința, floare rară

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, copiii centrului de zi  „Sf. Dionisie Exiguul” și ai Centrului de recuperare neuromotorie „Sf. Parascheva”,  s-au gândit să facă o bucurie bătrânilor rezidenți la Hârja.

Astfel, în data de 22.02.2023, beneficiarii celor două centre s-au întâlnit, alături de familiile lor și de coordonatorii din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja”, pentru a pregăti așa cum se cuvine simbolul primăverii, mărțișorul.

Cu acest prilej, cei mici care suferă de o anumită dizabilitate (diagnosticați cu sindrom Down, autism, ADHD, tetrapareză, etc.) au avut bucuria de a fi în centrul atenției și de a beneficia de ajutorul și compasiunea copiilor de aceeași vârstă cu ei, care și-au arătat dragostea și dibăcia în confecționare mărțișoarelor.   

Sărbătoarea Mărțișorului este una dintre cele mai frumoase tradiții românești. Prin oferirea unor simboluri atât de mici, ne bucurăm, așteptăm, întâmpinăm și primim primăvara în sufletul nostru.

Toate mărțișoarele confecționate au menirea de a aduce zâmbetul pe buzele bătrânilor aflați în Centrul rezidențial din cadrul „Asociației Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja”,  dar totodată vor marca și recunoștința față de cei care s-au străduit să susțină în mod neîntrerupt această activitate socială și educativă deoarece recunoștința se învață.

 

Ana Butucaru (psiholog în cadrul Centrului de recuperare neuromotorie „Sf. Parascheva”)