Protopopiatul Buhuși a susținut prima ediție a concursului sportiv „Crosul orașului Buhuși”

Joi, 18 aprilie 2019, a avut loc la nivelul orașului Buhuși prima ediție a concursului sportiv „Crosul orașului Buhuși”.

Au participat aproximativ 250 de elevi de la școlile gimnaziale din orașul Buhuși, comuna Blăgești, comuna Racova, comuna Hemeiuș și localitatea Lilieci, alături de cadrele didactice.

Startul a fost dat în fața Casei de Cultură, iar participanții au avut următorul traseu: str. Tineretului – str. Văioagă – str. Dr. Davila – Bld. Republicii, iar linia de finish a fost platoul Casei de Cultură.

Crosul a fost organizat pe trei categorii de vârstă: Under 10, Under 12 și Under 15, cu diferențiere între fete și băieți.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui protopop Vasile Cozma, Protopopiatul Buhuși a oferit premii alături de ceilalți organizatori: Primăria Buhuși și Academia Olimpică-filiala Bacău, constând în icoane și recompense materiale, prin aceasta susținând adoptarea unui stil de viață sănătos.

Premiile oferite au stimulat dorința elevilor de a participa la a II – a ediție ce va fi organizată anul următor, încercându-se permanentizarea acestui concurs la nivelul orașului Buhuși.