Protoieria Onești, mereu alături de beneficiarii Asociației "Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja"

Protoieria Onești, din grija părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, susține activitatea Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” reprezentată de pr. Ilarion Mâță, prin intermediul Asociației „Patmos” din Onești.

În contextul situației dificile provocată de epidemia cu noul Coronavirus, asociația de la Hârja a simțit grija lui Dumnezeu pentru toți beneficiarii pe care îi susține. Mâinile întinse de Tatăl Ceresc să îmbrățișeze pe cei aflați în dificultate s-au vădit prin cele ale tinerilor de la Asociația „Patmos” ce activează în cadrul Protoieriei Onești. Acțiunea concretă desfășurată în acest sens este oferirea de două ori pe săptămână a 50 de porții de hrană pentru cei 20 de vârstnici de la domiciliu cărora  asociația de la Hârja  le oferă zilnic hrană caldă și celor 30 de angajați izolați preventiv la locul de muncă în cadrul Complexului social - medical rezidențial pentru persoane vârstnice care susține zi și noapte 105 beneficiari.

Totodată Protopieria Onești și Asociația „Parmos” oferă ajutor constant prin donațiile de făină, necesară brutăriei și patiseriei sociale de la Hârja, și alte alimente neperisabile.

Echipa de la Hârja este recunoascătoare tuturor celor ce îi sprijină în această perioadă grea, iar omenia arătată în acest context îi motivează în lucrarea lor și în oferirea de servicii sociale și medicale cât mai performante. (Liliana Pânzaru)