Proiectul eparhial „Fă Rai din ce ai!” derulat de Parohia „Sf. Gheorghe” Moinești

15 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim la Biserica Sf. Gheorghe din Moinești s-a derulat proiectul eparhial „Fă rai din ce ai !” .

În baza parteneriatului dintre Arhiepiscopia Romanului și BacăuluiProtopopiatul Moinești, reprezentat de Parohia „Sf. Gheorghe”, și Școala Gimnazială „George Enescu” din Moinești, prin implicarea doamnei profesoare de religie Ioana Alupei și a preoților Sorin Bârzu și Dragoș Nistor, elevii Școlii „George Enescu” au devenit mâinile milostive ale Împăratului Ceresc. Astfel, mai întâi, în cadrul orei de religie doamna profesoară a prezentat proiectul „Fă rai din ce ai !”, prin care s-a dorit a se aduce un strop de bucurie și copiilor din parohie care au o situație materială dificilă. Apoi, cei implicați au organizat o colectă formată din daruri de Crăciun, oferite de elevii  școlii, celor aflați în lipsă.

Sâmbătă, 14 decembrie 2019, la Centrul Social Filantropic „Sf. Gheorge”, al parohiei, o parte dintre copiii cu nevoi materile, fii ai Parohiei „Sf. Gheorghe” Moinești, au primit daruri de la colegii lor.

În felul acesta, toți au învățat ce înseamnă spiritul mărinimiei și dragostea frățească. Atât beneficiarii, cât și o parte dintre ajutoarele lui „Moș Crăciun”, sunt implicați în proiectul parohial tip școală de iarnă, Atelierul lui Moș Crăciun, organizat de parohie și ajuns la ediția a IV a.