Proiectul eparhial dedicat tinerilor bolnavi de cancer, la Capela spitalului din Onești

Proiectul eparhial misionar pentru tineri, cu implicații terapeutice medico – sociale și spirituale: „Păstrarea unui sens al vieţii în cazul tinerilor bolnavi de cancer” lansat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin părinteasca purtare de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost implementat la Capela cu hramul „Sfântul Pantelimon” a spitalului „Sfântul Ierarh Doctor Luca” din Municipiul Onești.

În Capela cu hramul „Sfântul Pantelimon” a spitalului „Sfântul Ierarh Doctor Luca” din Municipiul Onești s-a oficiat, în data de 18 martie, sub protia Părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu și a Părintelui Inspector din cadrul sectorului Social – Filantropic Ilarion Mâță,  Taina Sfântului Maslu, la această slujbă participând un impresionant sobor de preoți și credincioși.

La finalul slujbei, Părintele Protopop a îndemnat credincioșii prezenți: „Căutați să fiți cât mai aproape de preoți, de duhovnici și căutați să îi aduceți la capatâiul bolnavilor”. Deasemenea, acesta le-a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat Bisericii în acest proiect caritabil. Banii colectați cu acest prilej au ajuns la tânărul Bucur Ionel Cătălin din Onești, diagnosticat cu peraplegie flască, în urma unui accident de muncă, și care se află imobilizat într-un scaun cu rotile de mai bine de 11 ani. 

Următoarea întâlnire în rugăciune din cadrul acestui proiect a fost programată pentru a doua săptămână a postului, în ziua de joi, la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” Mal Onești. (Pr. Alexandru Pânzaru)