Proiectul educațional "Spune Stop Violenței", în Protoieria Sascut

05 Iunie 2019

Miercuri, 5 Iunie 2019, în localitatea Sascut, în încinta Școlii Gimnaziale din Sascut, a avut loc a VII-a ediție a proiectului educațional "Spune Stop Violenței".

Activitatea concepută de parteneriatul dintre instituțiile statului, Școală, Biserică, Primărie, Poliție, DGASP, își propune combaterea fenomenului numit "Violența în familie", prin implicarea reprezentanților instituțiilor menționate în diferite activități, menite să determine ca acest fenomen să nu se agraveze și să nu mai persiste. 

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte, Arhiepiscop Ioachim, la acest eveniment au fost prezenți preoți sascuteni, alături de părintele protopop Abageru Vasile.

Protoiereul a prezentat, celor prezenți, în Power Point, un film în care a descris diferitele etape ale violenței și a manifestărilor acesteia;  în cuvântul său, reliefând amprenta violenței asupra celor implicați, precum și impactul acesteia în întreaga societate. 
 
"Violența în familie" reprezintă orice act vătămător, fizic sau emoțional care are loc între membrii unei familii.
Pentru a transmite generatiilor viitoare valorile creștine autentice trebuie să ne preocupăm de cadrul moral, în care trăiește omul. Acest cadru este familia. Mai precis, familia creștină, întemeiată în duhul credinței. Aici se formează personalitatea omului.
"Nimic nu uneşte viața noastră atât de strâns și de puternic ca dragostea dintre bărbat, femeie și copii."(Sf. Ioan Gură de Aur), a relatat părintele protoiereu.

De asemenea, au participat și profesorii de religie din cercul pedagogic Sascut, coordonați de părintele Miron Ionuț care au susținut alături de un grup de copii un moment cultural de cântece religioase caracteristice acestei perioade a Înălțării Domnului.

Pe tot parcursul acestei activități, copii însoțiți de cadrele didactice, (profesori și învățători) au prezentat scenete artistice, dansuri și jocuri populare tradiționale, caracteristice meleagurilor sascutene.

Pr. Albu Gabriel