Proiectul educațional „Micii creștini în lumea cuvintelor”, în Parohia Poduri din Protopopiatul Moinești

Luni 08.02.2016, la Așezământul Social Filantropic „Sfântul Nicolae” din Parohia Poduri, din cadrul Protopopiatului Moinești, a avut loc prima întâlnire cu tinerii și copiii din parohie, în cadrul proiectului educațional „Micii creștini în lumea cuvintelor.

       Acest proiect se desfășoară în cadrul Concursului national de creație ”Biserica și Școala din sufletul meu” cu ocazia „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”.

       Cu entuziasmul și determinarea specifice vârstei lor s-au înscris  în acest proiect, un număr  de 35 de elevi  din clasele I-XII care vor participa  la o serie de activități literare, artistice, duhovnicești și recreative.

        Obiectivele activităților propuse sunt:

  1. utilizarea corectă şi adecvată a limbii române;
  2. dezvoltarea competenţelor lingvistice, stimularea aptitudinilor artistice;
  3. socializarea şi culturalizarea elevilor şi a comunităţii;
  4. cultivarea comportamentului religios- moral.

 

             Echipa de implementare a proiectului este formată din:

             Coordonatori: preot paroh Popa Vasile și  preot Parfene Dumitru

             Colaboratori: doamna Anca Șova, profesor de limba română la Școala Gimnazială „General Nicolae Șova” Poduri; doamna Popa Narcisa Lidia - bibliotecar la Biblioteca comunală Poduri;  doamna Parfene Viorela Corina - profesor de religie în cadrul Liceului Teoretic „Spiru Haret” Moinești.

             La prima activitate li s-a adus copiilor la cunoștință obiectivele proiectului, sarcinile pe care le au de îndeplinit pentru alcătuirea portofoliului apoi, prin câteva povești moralizatoare și jocuri didactice, s-a evidențiat importanța și puterea cuvintelor în comunicarea cu semenii, iar în ultima parte, prin rebusuri, planșe didactice și lucru pe echipe, s-a urmărit utilizarea corectă și adecvată a unor termeni din vocabularul religios.

                   Aceste activități derulate în tinda bisericii cu sprijinul cadrelor didactice și a specialiștilor în diferite domenii contribuie la o bună cooperare între factorii educaționali în vederea educării și formării tinerei generații pentru o viață armonioasă.