Proiectul “Bucuria copilăriei pe litoral” desfășurat în Parohia Păncești

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul activităților școlii de vară din Parohia Păncești Sascut desfășurate în perioada 30 Iunie - 7 Iulie, prin grija părintelui protopop Vasile Abageru, a avut loc și tabăra duhovnicească “Bucuria copilăriei pe litoral”, proiect desfășurat cu sprijinul sectorului social-filantropic din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. 

Bogăția activităților desfășurate la malul mării a reușit să capteze foarte mult atenția celor mici și i-a determinat să se dăruiască întru totul, zâmbetul și voia bună fiind prezente mereu pe chipurile acestora. Între activitățile cultural-catehetice desfășurate amintim: 

  • cateheza interactivă “Rugăciunea în viața micului creștin”, unde copiii au experimentat și au exersat Rugăciunea inimii precum și alte rugăciuni pentru folosul lor;
  • cateheza “Sfănta și Dumnezeiasca Liturghie pe înțelesul copiilor”;
  • Activitatea “Scrisoare către Dumnezeu”;
  • Mic pelerinaj la locurile sfinte din țara noastră (Peștera Sf. Ap. Andrei, etc)

Toată această perioadă de relaxare a fost una în care toți participanții au uitat de mijloacele media și au îmbrățișat adevăratele jocuri și bucurii ale inocenței și copilăriei.

De asemenea, toate acțiunile realizate au avut menirea de a dezvolta abilitățile de socializare și comunicare a celor mici, programul fiind unul variat și bine organizat contribuind totodată la dezvoltarea cunoștințelor lor, îmbunătățirea abilităților de socializare și comportare într-un grup. 

La finalul acestei perioade de neuitat realizate cu sprijinul grupului de voluntari “Sf. Voievod Ștefan cel Mare” al parohiei pănceștene, copiii participanți au primit în dar cartea de rugăciuni alcătuită de Înaltpreasfințitul Ioachim și apărută la Editura Filocalia.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu