Proiecte eparhiale derulate în Parohia Fulgeriș

08 Martie 2021

Având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Fulgeriș, din Protoieria Sascut, în ultimele săptămâni s-au desfășurat diferite activități catehetice și social-filantropice în cadrul Proiectului Național Catehetic "Biserica-familia românilor de pretutindeni".

Activitățile acestui proiect s-au derulat în incinta bisericii parohiale "Sfântul Dimitrie" și a Așezământului social-filantropic "Sfântul Nectarie", unde copiii au participat la cateheza intitulată "Botezul-poartă spre cer" unde au confecționat mărțișoare și felicitări pentru mame și bunici în cadrul atelierelor de creație.

În urma înfrățirii Parohiei Fulgeriș cu Parohia "Sfânta Muceniță Pelagia" din orașul Montecatini Terma din Italia, copiii Parohiei Fulgeriș, alături de grupul de cateheză al parohiei din diaspora, coordonat de părintele paroh Tulan Matei Ioan, au  împărtășit, în mediul on-line, din experiențele frumoase din cadrul activităților catehetice din ambele parohii.

De asemenea, cu sprijinul credincioșilor din diaspora, în cadrul proiectului social-filantropic "Fă parte chiar dacă ești departe", bătrânii singuri ai parohiei au primit pachete cu produse neperisabile, iar copiii s-au bucurat de pachetele primite ce au conținut hăinuțe și jucării.

Duminică, 7 martie, tinerele vlăstare ale parohiei s-au apropiat cu sfială de potirul Domnului Hristos și au primit Sfânta Împărtășanie, apoi au recitat cântece în semn de recunoștință și apreciere față de mamele și bunicile lor, cu ocazia zilei de 8 Martie.

Pr. Radu Marian Gabriel