Proiect social pentru familiile copiilor Centrului de zi „Sf. Arh. Rafail” din Parohia Holt

02 Aprilie 2020

Marți, 31 martie, 15 familii ale copiilor beneficiari ai serviciilor oferite de Centrul de zi din Parohia Holt, Protopopiatul Bacău, au primit sprijin din partea preoților din această parohie, în contextul epidemiei de COVID-19.

Cu binecuvântarea Ȋnaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Holt funcţionează încă din anul 2012 un Centru de zi pentru copii, unde un număr de 24 de beneficiari primesc zilnic masă caldă, sprijin educaţional, psihologic şi spiritual prin lucrarea jertfelnică a Bisericii şi a unor oameni cu suflet bun.

În contextul actualei crize mondiale,  odată cu declararea stării de urgenţă în România şi activitatea Centrului de zi de la Holt a fost oprită. Astfel, cele 15 familii ale copiilor beneficiari ai Centrului, aflaţi în mari nevoi materiale, au putut fi sprijinite prin implicarea Parohiei Holt, a preoţilor ei,  a teologilor voluntari, prin implicarea doamnei Tania Loredana Diaconu de la Asociaţia „Totul pentru un surâs”, precum şi a altor sponsori şi oameni cu suflet empatic.

S-au făcut cumpărăturile necesare şi au fost pregătite 25 de pachete alimentare pentru cele 15 familii ale copiilor caz-social din parohie, precum şi pentru 10 bătrâni aflaţi în situaţie de risc. Toate au fost împărţite în data de 31 martie 2020,  respectându-se măsurile de igienă şi de distanţare socială impuse prin autorităţile competente, de către tinerii teologi care s-au înscris ca voluntari în acest proiect.

Fiecare familie a primit un pachet alcătuit din: zahăr, ulei, conserve, fructe, paste şi biscuiţi, dulciuri, produse de carne, orez, suc, pâine, săpun antibacterian, hârtie igienică, spirt şi alte produse de strictă necesitate în actuala situaţie de epidemie.