Proiect social-educațional desfășurat în Parohia Slobozia-Bacău II

12 Aprilie 2021

Duminică, 11 aprilie, la Parohia Slobozia Bacău II, s-a desfășurat un amplu program  social-educațional, la care au participat credincioși adulți, dar și copii și tinerii din grupa de cateheză a acestei comunități.

Ziua a început cu săvârșirea Utreniei și a Sfintei Liturghii, la care a participat părintele Ilarion Mâță, consilier în cadrul sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și directorul Complexului de servici social-medicale de la Hârja, care în cuvântul de învățătură a explicat pericopa evanghelica din Duminica a patra a Postului Mare și a descris personalitatea Sfântului Ioan Scărarul, cât și opera „Scara Raiului”, îndemnând credincioșii să urmeze modelul de viețuire duhovnicească al Sfântului Ioan și să pună în practică iubirea față de Dumnezeu și față de semenii aflați în dificultăți. Totodată, părintele Ilarion, fiind pentru prima dată în această comunitate, a mulțumit enoriașilor pentru ajutorul oferit Așezământului de la Hârja. Parohia Slobozia Bacău II sprijină constant bătrânii și copii de la Hârja, de mai bine de patru ani, ultima dată acum două săptămâni, credincioși acestei comunități, la îndemnul preotului paroh Grama Marian și împreună cu membrii consiliului parohial, au demarat o colectă, oferind Centrului de la Hârja, o cantitate însemnată de alimente neperisabile, legume și fructe.
La sesiunea de cateheză, tânărul Nicolae Mâță de la Hârja a susținut o prelegere interactivă cu tema „Dispozitivul digital și cartea”, arătând copiilor și tinerilor prezenți importanța lecturii și riscurile utilizării în exces a dispozitivelor electronice. Nicolae a prezentat câteva cărți scrise de autori români și străini propunând un club de lectură parohial în care copiii și tinerii să citească în următoarele trei luni mai multe opere absolut necesare culturii lor generale, iar la următoarea întâlnire se vor dezbate ideile esențiale ale acestor scrieri.
La sfârșit, preotul paroh și enoriașii parohiei au oferit oaspeților alimente de bază pentru Așezământul de la Hârja, menționând faptul că până la sfârșitul postului credincioșii parohiei vor mai oferi daruri beneficiarilor serviciilor social–medicale și educaționale de la Hârja.
(Pr. Marian Grama)