Proiect parohial dedicat vârstnicilor, la Roman

10 Aprilie 2019

Miercuri, 3 aprilie, preoții de la Biserica Albă din Roman au donat Compartimentului de Ingrijiri Paliative de la Spitalul Municipal de Urgență din Roman un laptop Lenovo necesar managementului activităților medicale desfășurate de personalul angajat al acestei instituții romașcane.

Această donație este rodul unei campanii de strângere de fonduri desfășurată în perioada ianuarie-martie 2019 în Biserica Albă sub egida "Oferă speranță celor în suferință" și reprezintă modul în care preoții și credincioșii acestei parohii au înțeles să sprijine efortul depus de personalul medical și conducerea acestei instituții în vederea dezvoltării și modernizării serviciilor de îngrijire oferite celor 10 beneficiari aflați în stadiul terminal.
Fondurile adunate din donațiile credincioșilor, în consultare cu personalul medical, au fost folosite pentru achiziționarea veselei necesare, a șase stative și a unui laptop Lenovo, toate acestea fiind evaluate la suma de 4.300 lei.
Această inițiativă, binecuvântată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, a fost motivată de dorința de a veni în sprijinul beneficiarilor serviciilor oferite de personalul medical al acestui Compartiment și de a fi alături de inițiativa conducerii de a moderniza și îmbunătăți actul medical.
„Mulțumim pe această cale doamnei doctor Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman, doamnei doctor Oana Onu, directorul acestei instituții și doamnei doctor Iulia Bora pentru faptul că ne-au dat posibilitatea de a sprijini efortul cadrelor medicale în oferirea serviciilor de calitate celor care sunt ocrotiți și îngrijiți aici. Sperăm ca efortul nostru să fie urmat de toți cei care doresc să aducă un strop de speranță și să aline suferința celor care mai poartă în suflet o fărâmă de încredere în solidaritatea umană. De asemenea, mulțumim tuturor credincioșilor care și de această dată au sprijinit inițiativa noastră și au transfigurat în faptă cuvântul iubirii milostive a lui Dumnezeu”, a spus părintele Valentin Băltoi.