Proiect eparhial cultural desfășurat în Parohia Rădoaia, Protoieria Sascut

28 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada sărbătorii Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, în Parohia "Nașterea Maicii Domnului" din Rădoaia, s-a desfăşurat proiectul catehetic-cultural eparhial "Colindele - Sărbătoarea bucuriei satului românesc".

În prima zi din „Școala de iarnă” (21 decembrie), copiii parohiei au desfășurat activitatea de mâini dibace și creație artistică, realizând brăduți în miniatură și pictură. La sfârșitul activității, copiii au primit dulciuri și sucuri.

În a doua zi, (24 decembrie), copiii au împodobit bradul, au cântat colinde și s-au spovedit, iar în ziua Sfântă de Crăciun au participat la Sfânta Liturghie, s-au împărtășit și la sfârșitul slujbei au susținut un frumos recital de colinde, aducând bucurie în sufletul credincioșilor din parohie. Ziua s-a încheiat cu împărțirea de daruri aduse de Moș Crăciun, copiilor care au participat la aceste frumoase activități.

„Astfel, se încheie în parohia noastră proiectul cultural catehetic eparhial "Colindele - sărbătoarea bucuriei satului românesc"  și totodată, rugăm pe milostivul Dumnezeu să-i răsplătească pe colindătorii noştrii din parohie şi sperăm ca pe viitor această „Școala de iarnă”, să devină o tradiție în parohia noastră”, a menționat părintele paroh Bernacic Cristinel.