Proiect cultural-catehetic desfășurat în Parohia Cucova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri, 18 martie, în ziua pomenirii Sfântului Chiril, Arhiepicopul Ierusalimului, preoții Cercului Pastoral Nr. 2 “Sf. Eftimie cel Mare” s-au adunat în rugăciune prin Taina Sfântului Maslu la Parohia Cucova, Protopopiatul Sascut, eveniment ce este parte componentă a proiectului cultural-catehetic “Rugăciunea respirația sufletului”.

Acest proiect are în centrul desfășurării sale un număr mare de cateheze despre rugăciune care vor fi prezentate pe parcursul  postului în multe dintre parohiile Protoieriei Sascut.

Astfel, începând cu ora 11.00, protia protoiereului Vasile Abageru a fost oficiată slujba Agheasmei Mici, Taina Sfântului Maslu și rugăciuni speciale pentru ca Dumnezeu să reverse pacea Sa din nou peste popoarele lumii.

Totodată, a fost inaugurat Centrul de cateheză și activități cu tineretul al Parohiei Cucova, centru ce se află sub ocrotirea “Sf. Cuv. Teodora de la Sihla” și care are menirea de a aduna cât mai mulți tineri în cadrul bisericii din parohia păstorită de preotul Ionuț-Alexandru Apostu, pentru desfășurarea de activități mult folositoare pentru aceștia.

În cuvântul său de la final, protoiereul locului a transmis numeroșilor credincioși prezenți binecuvântarea Chiriarhului și le-a vorbit despre importanța rugăciunii în viața credinciosului: “Vă îndemn la rugăciune, iubiți credincioși, deoarece acesta este cel mai bun prilej de a comunica cu Dumnezeu. Să căutăm să ne vindecăm sufletele prin rugăciune multă în această perioadă de post și vă îndemnăm și noi ca Mântuitorul Hristos să vă rugați și să privegheați totdeauna cu candela sufletului dumneavoastră mereu aprinsă. Așa cum ne învață Înaltpreasfințitul Părintele nostru Ioachim, <<Rugăciunea este respirația sufletului>>, observăm deci cât de mult iubește Dumnezeu pe omul care se roagă bineînțeles într-un mod cât mai corect, cu foarte multă conștiință, ardoare și râvnă, deoarece Dumnezeu apreciază mai ales calitatea rugăciunii noastre”.

Tot în această săptămână, a doua din Postul cel Mare, preoții Cercului Pastoral Nr. 6 “Pr. Enache Herescu” s-au întâlnit în rugăciune săvârșind Sfântul Maslu la Parohia Glăvănești, loc unde păstorește preotul Pascu Gheorghe.