Proiect cu scop caritabil, în Protopopiatul Roman

Joi, 26 august, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc ultima întâlnire din acest an a copiilor și coordonatorilor din cadrul proiectului „Sfinții, Prietenii Copiilor”.

Proiectul, susținut cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  sub egida Protopopiatului Roman și având gazdă Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, gândit sub forma unei școli de vară, a făcut posibilă familiarizarea copiilor cu viețile și activitatea unora dintre cei mai reprezentativi sfinți ai creștinătății, oferindu-le în același timp ocazia să-și perfecteze abilitățile de creație, prin realizarea unor produse hand-made. Tot la această dată, a avut loc și premierea copiilor, a  coordonatorilor și voluntarilor implicați în proiect, dorindu-se astfel o apreciere a eforturilor depuse în decursul celor două luni de activitate.

 Întrucât dorința inițiatorilor și a coordonatorilor a fost aceea de a sădi în sufletele copiilor dragostea de biserică, de sfinți și de aproapele, produsele realizate în cadrul proiectului au făcut obiectul Târgului caritabil „Împreună pentru Sabinuța”, menit să vină în sprijinul  fetiței de 5 ani cu probleme auditive. În acest fel, copiii au înțeles să se implice și să lupte pentru un semen de-al lor, lucrând astfel cu mai mult interes și cu mai multă dragoste.

Proiectul nu s-ar fi putut desfășura fără susținerea sponsorilor: Protopopiatul Roman, Editura Unicart, Color Print, Simial SRL și implicarea coordonatorilor, doamne preotese: Apetrei Adina Elena, Andrei Anca, Bozieanu Mădălina, Chelaru Diana, Ciobanu Alexandra, Crețu Mirela, Gherasimescu Alexandra, Roșu Andreea Simona, și cadre didactice: Apetrei Ramona, Bîrgăoanu Camelia Vasilica, Bortaș Georgeta, Căruntu Niculina, Gorgos Oana-Elena, Gurgu Maria Laura, Ion Mihaela, Popa Rodica, Popa Roxana Maria, Romaniuc Cristina, Scorțescu Irina Petronela, Tăbăcaru Angelica, Todireanu Daniela.

La sfârșitul activităților, toți și-au manifestat bucuria că s-au putut mobiliza pentru o cauză nobilă, dar și pentru faptul că au cunoscut oameni noi și s-au întâlnit cu experiențe de neuitat. Toate acestea au condus spre concluzia inevitabilă, că o astfel de activitate trebuie repetată, coordonatorii, sponsorii și inițiatorii proiectului anunțând fără echivoc recidiva în anul ce urmează.

(Prof. Bozieanu Mădălina)