Proiect catehetic în Parohia Racova

În cadrul parteneriatului educațional Biserică – Școală, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova – Protopopiatul Buhuși, în perioada 26 – 27 martie 2018 s-a desfășurat proiectul „Copiii- chipuri de lumină ale Învierii lui Hristos”.

La activitate au participat 160 de elevii de la clasele I – VIII ale școlii gimnaziale „Ion Borcea” Racova, proiectul fiind coordonat de către Profesor Cozma Cornelia și Învățător Focșa Ana, prin implicarea părinților slujitori, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Acțiunea a debutat cu slujba de binecuvântare, după care părintele Ciobanu Ionuț Constantin și părintele Pascariu Florin Sebastian au vorbit elevilor despre semnificația sărbătorii Învierii Domnului și cum trebuie să ne pregătim pentru a o întâmpina, despre semnificația Săptămânii Patimilor, ce sunt Deniile, ce este postul și care este rolul lui în mântuirea omului.

Pe tot parcursul desfășurării proiectului, copiii au adresat întrebări la care au primit răspunsuri adecvate, activitatea fiind una interactivă.

La sfârșitul activității, elevii care fac parte din corul școlii au interpretat câteva cântări religioase specifice sărbătorii Floriilor și perioadei pascale.

Pentru efortul lor, toți elevii participanți au fost răsplătiți cu dulciuri și cadouri din partea preoților.

Concluzia a fost aceea că proiectul fiind o reușită, s-a stabilit continuarea colaborării și pe viitor între Biserică și Școală, astfel de activități fiind benefice tuturor .

(Pr. Ciobanu Ionuț Constantin)