Proiect catehetic în Parohia Frumoasa

Joi, 27 februarie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Frumoasa, a avut loc implementarea Proiectului „Împreună formăm o familie fericită - Biserică, Școală, părinți”.

Proiectul „Împreună formăm o familie fericită - Biserică, Școală, părinți” este realizat în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea” și desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială Frumoasa. Proiectul se adresează copiilor, părinților și cadrelor didactice cu scopul de a susține familiile creștine.

În societatea contemporană, familia creștină trăiește într-o lume confuză, fiind confruntată adeseori cu multiple provocări cum ar fi: sărăcia, depresia, nesiguranța zilei de mâine, violența etc.

Ca soluție la această criză, Biserica împreună cu Școala și cu părinții vin în ajutorul tinerilor pentru educarea lor în spiritul Sfintei Evanghelii și antrenarea lor în acțiuni social filantropice.

Între partenerii acestui proiect care susțin activitățile propuse amintim pe doamna director Prisecaru Luminita, profesor de Religie Hagiumă Gabriel, învățători Pușcașu Adriana, Bujor Anișoara, Coardă Adelina, Chihăescu Gheorghe, Chihăescu Mioara de la Școala Gimnazială Frumoasa și pe domnul primar Luca Vasile.

Pr. Marius Gheorghe Nechita