Astăzi, 7 aprilie 2019, în Duminica a IV-a din Postul Mare, Biserica "Sf. Ap. Petru și Pavel" din satul Scărișoara, Parohia Scărișoara a fost gazda proiectului eparhial "În temniță am fost și ați venit la Mine", desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.
În duminica închinată Sf. Ioan Scărarul, enoriașii satului Scărișoara au primit cu dragoste creștinească în mijlocul comunității lor un grup de tineri privați de libertate de la Penitenciarul Bacău, alături de care s-au rugat în comuniune liturgică.
Alături de aceștia, în duhul rugăciunii, au fost prezenți părintele asistent-social Albu Gabriel, delegat din partea Protopopiatului Sascut, părintele Andronic Sebastian, responsabil al Cercului pastoral "Pr. Vasile Heisu", precum și părintele Mașala Daniel, capelan al Penitenciarului Bacău, care, de altfel, a și rostit cuvânt de învățătură în care a subliniat cât de important este pentru fiecare dintre noi să ne îndreptăm viața spre Hristos, singurul care ne poate răscumpăra indiferent de ce greșeli sau păcate am săvârșit, atunci când căința noastră este sinceră.
De asemenea, în cuvântul său, părintele paroh Ailenei Silviu a surprins faptul că atât biserica parohială, cât și Penitenciarul Bacău, au ca și ocrotitori spirituali pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, cei ce au suferit de atâtea ori temnița pentru Hristos, invocând egalitatea între semeni.
Totodată, cu prilejul oficierii Sfintei Liturghii în biserica păstorită, alături de un sobor de preoți, părintele paroh a amintit de momentul definitoriu ce va avea loc în acest an: sfințirea sfântului locaș înălțat cu dragoste și jertfă, din data de 30 iunie; mulțumind preoților și invitaților pentru bucuria de a fi în mijlocul parohiei și a enoriașilor, dar și a tuturor celor care s-au implicat ca această zi să fie o adevărată sărbătoare a dragostei și înțelegerii.
Momentul liturgic a fost întregit de o agapă frățească pe care a oferit-o cu toată dragostea familia Geta și Nelu Vrânceanu, la Centrul pentru servicii sociale din sat, unde s-au purtat discuții despre aspecte ale vieții private de libertate, dându-se exemplul câtorva persoane din mijlocul comunității Scărișoara, care au avut de ispășit la un moment dat o astfel de pedeapsă, dar care s-au reabilitat complet și în fața lui Dumnezeu, și în fața consătenilor, unul dintre ei devenind, în prezent, ctitorul principal al sfântului lăcaș.
La final au fost oferite tuturor invitaților mici daruri duhovnicești, care să le întărească nădejdea și credința în Hristos.
Pr. Ailenei Silviu Irinel