Programul național "Școala altfel" desfășurat la Liceul Tehnologic din Podu Turcului

17 Aprilie 2019

În cadrul proiectului educațional "Școala altfel", ziua de miercuri, 17 aprilie 2019, din săptămâna premergătoare Praznicului Floriilor, a fost prilej de pelerinaj la Mănăstirea Răchitoasa din județul Bacău, pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic "Alexandru Vlahuță", din Podu Turcului. 

Miercuri dimineață, elevii liceului din Podu Turcului, însoțiți de doamna profesoară Vrabie Carmen și părintele Adrian Ivașcu, profesor de religie, au vizitat Mănăstirea cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Răchitoasa, unde, poposind pentru câteva ore într-o oază de liniște și încărcătură duhovnicească, au înțeles că Biserica îi îndrumă către o viață trăită în lumina credinței, a dragostei, a speranței și a mântuirii, ca unire a omului cu Dumnezeu, Izvorul vieții veșnice.

Totodată, ascultând cu atenție informațiile oferite de ghidul sfântului locaș, elevii și-au îmbogățit cunoștințele despre ridicarea așezământului monahal zidit pe Valea Zeletinului din veacul al XVII-lea. 

Prin intermediul acestei activități, au fost urmărite acumularea de noi informații, precum și a urcușului duhovnicesc în vederea întâmpinării Domnului nostru Iisus Hristos, în cetatea Ierusalimului sufletesc al tinerei generații.

Conlucrarea dintre Biserică și Școală în cadrul acestui proiect a dovedit încă o dată că cele două instituții sunt indisolubile spre cunoașterea profundă a lucrărilor sfinte ale lui Dumnezeu.  

Prof. Vrabie Carmen