Programul „Dăruind vei dobândi” în Parohia Bărcu din Protopopiatul Buhuși

18 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Duminica „Bogatului care i-a rodit din belșug țarina”, Parohia Bărcu-Goșmani din Protopopiatul Buhuși a finalizat o activitate social filantropică la inițiativa părintelui paroh Mihai Macovei și la solicitarea Fundației „Melchisedec Ștefănescu” condusă de monahia Dionisia Șchiopu.

Colecta s-a desfășurat în perioada 15-17 noiembrie 2019, când credincioșii au răspuns pozitiv, ca de fiecare dată, acestei inițiative dăruind alimente, produse de uz casnic, jucării și produse gospodărești, cât și un ajutor financiar în valoare de 2000 lei. Toate acestea vor fi de folos pentru desfășurarea activității social-filantropice desfășurate de Fundația „Melchisedec Ștefănescu”.

În urma colectei desfășurate luni, 18 noiembrie 2019, în Parohia Bărcu-Goșmani a fost prezent, din partea Fundației, Pr. Marian Gliga, care a preluat cele dăruite și a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, cât și mulțumirile directorului Fundației.

Mulțumim, pe această cale, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru purtarea de grijă față de fiii Parohiei Bărcu și tuturor celor care s-au implicat înțelegând că doar „dăruind vei dobândi”.

Colecta răspunde îndemnului părintesc al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române lansat în Scrisoarea pastorală la prima duminică din Postul Nașterii Domnului, de a organiza, în această perioadă, la parohii, mănăstiri, protopopiate și la centrele eparhiale, colecte de bani, alimente, haine și medicamente pentru cei aflați în suferință și în lipsuri, familiilor defavorizate cu mulți copii, bătrânilor și persoanelor singure fără copii sau rude.

(pr. Macovei Mihai)