Program social – filantropic în „Parohia Sf. Nicolae” – Buhuși

În luna martie a acestui an s-au împlinit patru ani de la debutul programului social – filantropic „O masă caldă”, desfășurat în Parohia „Sf. Nicolae” – Buhuși, prin care Biserica vine în sprijinul copiilor asigurându-le masa de prânz, răspunzând în același timp și nevoilor lor spirituale.

Inițiatorul programului este părintele Protopop Vasile Cozma ajutat de credincioșii Parohiei „Sf. Nicolae”, voluntari,  dar și oameni cu suflet mare care doresc să se implice în  educația religios – morală  a copiilor.

Beneficiarii programului sunt elevii școlii gimnaziale „Ștefan cel Mare” – Buhuși, coordonați de cadrele didactice în baza unei frumoase colaborări dintre Biserică și Școală.

Totodată, copiii participă și la activitatea catehetică ce se desfășoară după servirea mesei prin prezența preoților delegați de părintele Protopop, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, activitate catehetică binevenită în această perioadă de urcuș duhovnicesc spre marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Rezultatele nu au întârziat să apară, copiii manifestându-și dorința de a participa în  număr cât mai mare, părinții bucurându-se că pentru un interval de timp din ziua respectivă grija pentru copiii lor este asumată de Biserică, iar credincioșii parohiei și voluntarii simțindu-se împliniți că pot participa activ la acest program manifestându-și generozitatea și iubirea față de cei mici.

Părintele Protopop Vasile Cozma a mărturisit faptul că numărul participanților a crescut în fiecare an, acest program desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim fiind o reușită atât pentru Biserică, cât și pentru Școală și Familie.