Program eparhial implementat la Parohia „Sf. Andrei Criteanul” din Bacău

15 Septembrie 2021

Duminică, 12 septembrie 2021, în Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost implementat, la nivel parohial, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de către preotul paroh Gabriel Ichim-Radu, programul eparhial anual „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”.

În duminica dinaintea serbării Sfintei Cruci, în ParohiaSfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost implementat, de către preotul paroh, programul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, 100 de copii primind câte un ghiozdan și rechizite.

În cadrul slujbei Sfintei Liturghii, câteva zeci de copii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine și apoi, la final, a fost oficiată rânduiala slujbei la începerea anului școlar, iar celor mai tineri enoriași li s-au citit rugăciuni de luminare a minții la învățătură, fiind apoi binecuvântați cu sfânta aghiasmă.

Preotul paroh Gabriel Ichim-Radu a îndemnat pe părinți să susțină copiii pentru a merge la școală, instituție care să le ofere o pregătire intelectuală.

,,Doar prin intermediul Bisericii și al Școlii, generația care va urma va putea fi una educată și morală. Este mare nevoia de creştere spirituală a copiilor într-o comunitate care cultivă valori permanente de iubire, respect și moralitate", a subliniat, în cuvântul său, părintele paroh.

(Pr. G.I-R)