Program cultural-duhovnicesc cu prilejul hramului în Parohia „Sf. Voievozi – CFR” Bacău

În perioada 5-8 noiembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, ziua de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii Parohiei „Sfinții Voievozi CFR”, Protopopiatul Bacău, a fost marcată prin manifestări religios-culturale, sociale și liturgic-duhovnicești.

Duminică, 5 noiembrie, începând cu ora 16.00 a fost întâmpinată icoana Maicii Domnului de la Trifești de un sobor de preoți, prilej cu care a fost cântat acatistul Maicii Domnului. Luni, 6 noiembrie, a fost oficiată Sfânta Liturghie, iar începând cu ora 17.00 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de un sobor de preoți. La sfârșit, cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. prof. dr. Eduard Vasile Cozma, profesor de Dogmatică la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.

Marți, 7 noiembrie, a fost oficiată Sfânta Liturghie, iar începând cu ora 17.00 a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia, la sfârșit pr. lect. Univ. dr. Ilarion Mâță, susținând conferința „Senectutea, eșec sau biruință? Perspective teologice și psiho-sociale asupra fenomenului îmbătrânirii”.

În ziua de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, 8 noiembrie, Sfânta Liturghie a fost săvârșită sub protia părintelui protopop Eugen Ciprian Ciuche, alături de un sobor de preoți. La finalul Sfintei Liturghii, preoții slujitori au mulțumit Înaltpreasfințitului Ioachim pentru binecuvântarea oferită cu prilejul acestor zile de bucurie duhovnicească. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei. La final, toți credincioșii prezenți au participat la agapa frățească.

La finalul zilei, aceste manifestări au fost încheiate cu Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina.