Procesiune în Duminica Ortodoxiei, la Roman

06 Martie 2023

În Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a săvârșit slujba Vecerniei la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. La final, preoții și credincioșii prezenți au participat la tradiționala procesiune cu icoane organizată în jurul Catedralei mușatine.

În Duminica Ortodoxiei, începând cu ora 16.00, preoți și diaconi romașcani, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au săvârșit slujba Vecerniei. Apoi, în sunetul clopotelor și al cântărilor sfinte, preoți și credincioși, urmând raclei cu sfinte moaște și sfintelor odoare purtate în procesiune de slujitorii catedralei, au înconjurat sfântul chivot mușatin purtând în mâini icoane ca mărturie a credinței păstrate de veacuri.

La finalul procesiunii, după revenirea în catedrala arhiepiscopală, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a săvârșit slujba acatistului închinat Sfintei Parascheva, ocrotitoarea catedralei, și a Sfinților Români, apoi a sfințit cu agheasmă icoanele purtate în mâini de credincioși.