Procesiune cu sfinții bineplăcuți lui Dumnezeu în Protopopiatul Moinești

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni și  racla cu Sfintele Moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman au fost aduse în procesiune, în a treia zi de Paști, la mai multe biserici din Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și prin grija și coordonarea părintelui protopop Costel Mareș.

         Preoții din cele trei orașe din cadrul protoieriei, Dărmănești, Comănești și Moinești, dar și preoții din alte 20 de parohii din mediul rural, dimpreună cu mulțime de credincioși, au primit cu bucurie sfintele odoare, ca binecuvântarea lui Dumnezeu în aceste zile de grea încercare pentru întreaga omenire.

        Credincioșii adunați pe la porți, cu flori și lumânări în mână, dar și cu lacrimi în ochi, au rostit rugăciuni și imnul biruinței „Hristos a Înviat!”.

         La Spitalul Orășenesc „Ioan Lascăr” din Comănești și la Spitalul Municipal de Urgență Moinești s-au înălțat către Maica Domnului și Părintele Ceresc  mai  multe rugăciuni  pentru încetarea noii epidemii corona virus, pentru toți cei bolnavi, pentru ocrotirea, mângâierea și vindecarea lor, dar și pentru ostenitorii din spitale, medici și asistente și pentru toți cei care îi îngrijesc pe cei  ce sunt în neputințe.

        „Puterea vindecătoare a Sfintei Icoane a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni este mărturisită de mulți oameni care au primit răspuns la cererile pe care le-au așezat în fața acesteia. Aducem mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, pentru grija părintească pe care ne-o arată și acum în aceste clipe grele, dar și părintelui protosinghel Nicolae, starețul mănăstirii Giurgeni, cel care a însoțit sfintele odoare în procesiunea din Protopopiatul Moinești. Acest pelerinaj al Sfinților acasă este un gest de venire al Bisericii către credincioși, spre a ne întări credința, spre a ne reda nădejdea și spre a ne uni în dragostea Celui ce a biruit moartea, dăruindu-ne viața veșnică. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu ca pentru rugăciunile Maicii Sale și ale bineplăcuților Săi Sfinți, să ocrotească și să călăuzească pașii fiilor și fiicelor duhovnicești de pe meleagurile moineștene la limanul mântuirii”, a spus părintele protopop.