”Prietenul meu Ionuț, o poveste despre autism”

Fundația ”Episcop Melchisedec”, filiala Bacău, organizează joi, 2 aprilie, ora 12.00, lansarea cărții ”Prietenul meu Ionuț, o poveste despre autism”.

Fundația ”Episcop Melchisedec”, filiala Bacău, lansează joi, 2 aprilie, ora 12.00, la hotel ”Decebal”, volumul ”Prietenul meu Ionuț, o poveste despre autism”. Cartea, apărută la editura ”Filocalia” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului constituie o premieră, fiind alcătuită din desene realizate de Ionuț, un copil cu autism care beneficiază de serviciile oferite prin Centrul de zi pentru persoane cu autism ”Sf. Cosma și Damian” din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec”.  Desenele, care pot fi colorate de copii, sunt însoțite de analogii sugestive menite să îi ajute atât pe cei mari, cât și pe cei mai mici, să cunoască felul în care un copil autist percepe și înțelege lumea.

Evenimentul derulat cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim face parte din campania ”Acceptă unicitatea, topește indiferența, schimbă mentalități” (AUTISM) derulată în școlile din municipiul Bacău de către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Colegiul de Artă ”George Apostu” din municipiul Bacău. ”Scopul acestei lansări este de a face cunoscut comunității băcăuane nevoile copiilor cu autism și dorința acestora de a fi integrați în învățământul de masă, arătând că persoanele cu dizabilități au de oferit numeroase lucruri frumoase comunității băcăuane”, a declarat preotul Eugen Ciuche, inspector în cadrul sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. În cadrul aceluiași proiect, joi după amiază, la ora 15.00, la Teatrul de Vară ”Radu Beligan”, elevii Colegiului de Artă ”George Apostu” vor susține un spectacol caritabil sub genericul ”Autismul nu doare, indiferența ta da”.