Prezență arhierească în mijlocul preoților romașcani

29 Ianuarie 2020

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 29 ianuarie, preoții din cadrul Protopopiatului Roman s-au întâlnit cu prilejul primei conferințe organizate în primul trimestru al anului 2020.

Evenimentul a avut loc în Sala "Sfântul Ierarh Dosoftei", din cadrul Centrului eparhial - Roman, în prezența Ierarhului care s-a adresat celor prezenți  împărtășindu-le cuvânt  de binecuvântare și învățătură, apreciind totodată activitatea desfășurată în Protopopiatul Roman în anul 2019 si îndemnând pe preoții prezenți la împlinirea tuturor celor propuse pentru anul în curs.

După cuvântul Ierarhului, părintele protopop DragoșMunteanu a prezentat raportul de activitate al Protopopiatului Roman pentru anul 2019 evidențiind activitățile pastoral-misionare și cultural-filantropice împlinite de preoții din cele 77 de parohii. Preotul Adrian Andrei Gabriel de la Parohia Poienari, în  calitate de reprezentant Pro Vita, a prezentat un referat cu tematica Anului omagial.

În continuare, părintele Mario Doro Ciucanu, inspector eparhial în cadrul Departamentului de pelerinaje, a făcut cunoscut celor prezenți  calendarul ofertelor de turism religios pentru anul în curs.

Părintele protopop a prezentat apoi Regulamentul Administrării Bunurilor Bisericești, apoi a relatat celor prezenți agenda evenimentelor culturale ce vor fi organizate de către Protopopiatul Roman sau în colaborare cu alte instituții.

      La final, a luat cuvântul părintele Alexandru Daniel Zamfir, consilier administrative-bisericesc, care a apreciat cele prezentate în raportul de activitate și a transmis tuturor îndemnul de a continua cu aceeași râvnă lucrarea către care, fiecare dintre cei prezenți, din mila lui Dumnezeu, au fost chemati să o împlinească!