"Prețuiește viața, prețuiește natura"-ediția a V-a

     În perioada 10-27 aprilie 2021, pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, respectiv în Protopopiatul Onești, se desfășoară a V-a ediție a programului „Prețuiește viața, prețuiește natura”. 

     Această acțiune este rezultatul parteneriatului dintre Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin intermediul Sectorului silvic al eparhiei, coordonat de părintele arhimandrit Nicodim Bițic, respectiv Protopopiatul Onești, și Regia Națională a Pădurilor, reprezentată de Domnul Director Gheorghe Mănăilă prin care a fost acordat, sub formă de sponsorizare, un număr de 5000 de puieți de molid și salcâm care au început să fie plantați pe terenurile aparținând unităților de cult din  Protopopiatul Onești.

      Puieții de molid, puși la dispoziție prin Direcția Silvică Bacău, au fost folosiți atât pentru completarea lucrărilor executate în anii anteriori, cât și pentru împădurirea unor terenuri degradate, lipsite sau ocupate parțial de vegetație forestieră. 
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a mulțumit inițiatorilor și susținătorilor proiectului.
    
     Trebuie amintit că acest proiect a fost inițiat de regretatul Părinte Arhimandrit  Serafim Huzdup care a  plecat spre Împărăția Cerurilor anul trecut.
     „Proiectul din Protoieria Onești se dorește a fi și un simbol de aducere aminte a prietenului nostru, Părintele Arhimandrit Serafim pe care l-am iubit și alături de care am colaborat într-un mod aparte pe acest sector silvic”, a declarat părintele protopop.