În prag de Paști, copiii Parohiei Letea Veche s-au reunit cu bucurie în curtea bisericii

În data de 30 aprilie 2024, în parohia „ Sf. Gheorghe” din comuna Letea Veche, județul Bacău, părintele paroh Alexandru Palur a organizat, în colaborare cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Letea Veche, activitatea numită „Vânătoarea de ouă”. În cadrul acesteia, micii enoriași ai parohiei au avut misiunea de a-și folosi cu multă dibăcie spiritul de observație pentru a găsi toate ouăle de ciocolată ascunse în curtea Bisericii.

După eforturi susținute de a scormoni fiecare colț de natură ce putea ascunde minunății delicioase, copiii s-au putut bucura de un suc răcoritor natural din fructe, plin de vitamine, au jucat jocuri distractive de grup, au hrănit micii prieteni urecheați ai parohiei și s-au bucurat de inaugurarea trambulinei din curtea Bisericii.

Această activitate inedită a avut rolul de a aduce bucurie pe chipurile și în sufletele copiilor comunității noastre. Părinții prezenți au folosit ei înșiși întâlnirea drept prilej de socializare și s-au bucurat împreună cu cei mici de „comorile” găsite. La finalul activității cu toții au primit câte un balon cu o surpriză dulce și o diplomă de participare, care să ateste implicarea în activitățile parohiei. „Scopul tuturor activităților noastre cu tinerii și copiii parohiei este, în primul rând, să îi aducem pe aceștia mai aproape de Biserică, să îi obișnuim cu gândul că aici sunt acasă! Mulțumim tuturor participanților și îi încurajăm, atât pe cei mici, cât și pe părinții lor, să fie alături de noi atât la activitățile de tipul celei de astăzi, cât și la slujbele specifice periodei liturgice în care ne aflăm!”, a declarat pr. paroh Alexandru Palur. (Mădălina Palur)